Menu Uw wellness specialist
Home » Gebruik infraroodcabine

Gebruik infraroodcabine

Een infraroodcabine is bij goed gebruik heel ontspannend en goed voor je spieren. Maar om maximaal te genieten van de voordelen die een infraroodcabine biedt, moet je de infraroodcabine wel op de juiste manier gebruiken.

Het gebruik van de infraroodcabine zelf

Een sessie in de infraroodcabine duurt ongeveer een half uur, en de temperatuur ligt tussen de 50° en de 60° Celsius. In het begin ga je best niet te vaak onder de infraroodcabine, en hou je je sessies best beperkt tot maximum 3 per week. Als je na een tijdje gewend geraakt aan de infraroodcabine kan je dit gerust opdrijven naar een dagelijkse sessie.

Zet de cabine 15 à 20 minuten voor gebruik aan, zodat deze eerst kan opwarmen. Neem in de cabine zelf altijd twee handdoeken mee: een om op te gaan zitten en een om onder je voeten te leggen of om extra zweet mee af te vegen.

Zit je sessie erop, dan is het aan te raden om een lauwe douche te nemen.

Wat bij ziekte?

Als je ziek bent, dan kan het gebruik van een infraroodcabine in sommige gevallen heel goed zijn, terwijl het in andere gevallen helemaal niet goed is. Je raadpleegt dus best even je arts alvorens je ziek in je infraroodcabine stapt. Ben je gewoon verkouden, dan zal een sessie in de infraroodcabine je afweersysteem versterken en de symptomen verminderen.

Waarop letten bij gebruik van een infraroodcabine?

Bij het gebruik van een infraroodcabine is het belangrijk dat je je steeds comfortabel voelt. Voel je je niet meer comfortabel, ga dan uit de cabine of verlaag de temperatuur. Let er ook op dat je voldoende drinkt voor en na de infraroodsessie. Je zweet immers veel, en het verlies aan vocht kan je enkel opvangen door voldoende te drinken.

Vraag je offerte nu aan!

Wil jij thuis ook genieten van de heerlijke effecten van de infraroodcabine? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte aan of kom langs in onze toonzaal te Sint-Pauwels.

Vraag uw offerte aan

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér