Menu Uw wellness specialist
Home » Afvallen door in de sauna te gaan?

Afvallen door in de sauna te gaan?

In de sauna lopen de temperaturen hoog op, en begin je snel te zweten. Dat is natuurlijk ook het doel van een sauna. Via het zweet komen er afvalstoffen uit je lichaam, en zal je lichaam na het saunabezoek veel zuiverder zijn.

Maar vaak lees je dat, door het vele verlies van zweet, je ook zal afvallen. Al dit zweetverlies moet uiteindelijk toch ook leiden tot gewichtsverlies, niet? Helaas is dit allesbehalve waar.

Gewichtsverlies na saunabezoek

Deze mythe gaat heel snel de ronde, aangezien veel mensen voor een saunabezoek op de weegschaal gaan staan, en na het saunabezoek zien dat ze gewicht hebben verloren. Dit gewichtsverlies is enkel te verklaren door het vochtverlies, en het betekent niet dat je ook op lange termijn zal afvallen. Het verloren vocht is immers snel terug te krijgen, bijvoorbeeld door een glas water te drinken.

Ook je lichaam zelf zal er voor zorgen dat je vochtpeil terug op het normale niveau komt. In de een sauna zal je veel zweten, en dus ook veel vocht verliezen. Je lichaam merkt zelf dat je een tekort hebt aan vocht, en zal er zelf voor zorgen dat je vochtpeil terug normale waarden zal aannemen. Op die manier kom je vanzelf terug op het gewicht dat je had voor het saunabezoek.

Betere doorbloeding van het lichaam

In een sauna zal je dus niet kunnen afvallen, maar dat betekent niet dat een sauna geen andere voordelen heeft. Niet alleen zal het vele zweten de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen, door de hogere temperaturen zullen de bloedvaten uitzetten. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam. Zuurstof wordt beter door het lichaam geleid, en overtollig vocht zal makkelijker uit het lichaam verwijderd worden.

Zelf een sauna plaatsen?

Wil je dus afvallen, dan kan je beter sporten. Maar om te ontspannen is de sauna wel ideaal! Wil je zelf ook genieten van een eigen sauna? Bekijk dan zeker het assortiment van Equano, voor een ruime keuze uit kwalitatieve sauna’s aan een scherpe prijs. Vraag een gratis offerte!

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér