Menu Uw wellness specialist
Home » Een Finse sauna voor thuis

Je kent ze wel: de sauna’s waarbij iedereen gezellig in een houten hutje rond een pot met hete kolen of hete stenen verzameld zit, en waarbij de hut gevuld wordt met hete lucht en stoom. Deze sauna’s zijn de traditionele Finse sauna’s, en misschien wel de meest gezellige en meest nostalgische van alle sauna’s.

De Finse sauna verschilt  van andere soorten sauna's op vlak van de werkwijze. Bij een sauna is het steeds de bedoeling dat je flink zweet, om afvalstoffen via poriën in de huid uit het lichaam te krijgen. Hoe de sauna je doet zweten verschilt van model tot model. De Finse sauna doet dit voornamelijk door de temperatuur flink te laten stijgen dankzij hete kolen, en door de vochtigheid te laten stijgen door koud water over de kolen te gieten. Een hoge temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad zijn de ideale omstandigheden om te zweten.

Ontspannen en gezellig samenzijn

Hoewel een infraroodcabine minstens even goede resultaten haalt op vlak van efficiëntie, zit de grote troef van de Finse sauna voornamelijk in de charme. Een sauna draait immers niet alleen om het zweten en het reinigen van het lichaam, maar ook om het ontspannen en het gezellig samenzijn. Wie deze laatste waarden hoog in het vaandel draagt moet zeker kiezen voor de Finse sauna.

Finse sauna voor thuis

Een Finse sauna kan gerust ook thuis geïnstalleerd worden. Je hebt niet meer nodig dan een pot met hete kolen of stenen, en enkele houten bankjes om uit te rusten. Een Finse sauna thuis installeren heeft bovendien als voordeel dat je niet meer naar een publieke sauna moet om je gezellig te ontspannen. Je kan genieten van je eigen stukje wellness thuis.

Ook geïnteresseerd in het plaatsen van een Finse sauna bij je thuis? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Equano voor meer informatie over opties en prijzen. Of vraag meteen je offerte aan via het offerteformulier.
 

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér