Menu Uw wellness specialist
Home » Houten sauna

Houten sauna

De klassieke sauna heeft een paar typische kenmerken die bijdragen tot die rasechte sauna-ervaring. Eén van die elementen die zeker niet mag ontbreken is hout. Dat nagenoeg alle sauna’s zijn opgebouwd uit hout, is niet verwonderlijk.

Hout veel voorkomende grondstof in Hoge Noorden

De sauna vindt zijn oorsprong natuurlijk in het Hoge Noorden, meer bepaald in Finland. Omwille van de vele bossen in de regio is hout een veel voorkomende grondstof, waardoor hout als bouwmaterieel voor sauna’s voor de hand lag.

Hout warmt minder snel op

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Hout is ook een slechte geleider en een goede isolator. Hout zal de warmte van de sauna in zich opnemen, en nadien terug afgeven in de sauna zelf. Hierdoor hoeft de kachel veel minder werk te doen om de ruimte op te warmen.

Natuurlijk moet je in de sauna ook kunnen zitten. Stel je maar eens voor dat je in deze temperaturen op metaal moet gaan zitten. Je zou je direct verbranden. Bij hout is dit niet zo. Hout warmt veel minder traag op, waardoor je toch op hout kan gaan zitten bij deze temperaturen.

Een houten sauna bevordert dus niet enkel de gezelligheid, maar is ook noodzakelijk. Hout is nagenoeg het enige materiaal dat je kan aanraken bij deze hoge temperaturen, al blijft het hout in de sauna natuurlijk ook wel warm. Neem dus zeker ook steeds een handdoek mee waarop je kan gaan zitten. Dit is niet alleen aangenamer, maar ook hygiënischer.

Groot assortiment houten sauna's bij Equano

Bij Equano kan je kiezen uit een groot assortiment sauna in Noord-Europees kwaliteitshout. Dit hout wordt algemeen aanzien als het beste voor sauna’s. Je mag er dus zeker vanuit gaan dat de sauna’s van Equano van topkwaliteit zijn.

Bovendien zijn onze sauna’s te verkrijgen aan vlijmscherpe prijzen. Wat prijs/kwaliteit betreft zit je dus zeker goed bij Equano.

Geïnteresseerd in het plaatsen van een houten sauna? Vraag meer informatie via ons contactformulier, of vraag meteen een gratis offerte aan.
 

Vraag uw offerte aan

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér