Menu Uw wellness specialist
Home » Sauna infrarood

Sauna Infrarood

Wie droomt er niet van? Een eigen sauna in huis! Maar het hoeft natuurlijk niet bij dromen te blijven. Een eigen sauna in huis is al lang geen utopie meer. De sauna raakt steeds meer ingeburgerd in privé woningen, dus waarom zou jij dan ook geen sauna kunnen kopen?

Infrarood sauna vs. Finse sauna

Vooral de infraroodsauna kent de laatste jaren een enorme stijging qua populariteit, zeker ten opzichte van de klassieke Finse sauna. Daar waar de klassieke Finse sauna gebruik maakt van hete droge lucht en koud water, zal een infraroodsauna werken op basis van infrarood warmte die wordt opgewekt door elektrische stralers.

Veel meer dan een Finse sauna zal de infrarood sauna voornamelijk rechtstreeks op de huid werken. Dit wil dan ook zeggen dat weinig warmte verloren gaat in omgevingswarmte. Je zou dan ook kunnen stellen dat een infraroodsauna veel efficiënter is dan een klassieke sauna.

Hoewel de infraroodsauna er vaak hetzelfde uitziet als een klassieke sauna, is de cabine eigenlijk niet nodig aangezien de warmtestralen rechtstreeks op de huid inwerken. Deze warmtestralen zijn essentieel, en niet de omgevingswarmte. Je zou de infraroodstralen dus zelfs in open lucht kunnen gebruiken.

Sauna op maat

Tegenwoordig vind je infrarood sauna’s in alle maten en gewichten, waardoor het heel eenvoudig is geworden een sauna op maat  voor thuis te bestellen. Je kan natuurlijk ook één van de standaardmodellen kiezen, die vaak goedkoper zijn.

Groot aanbod infraroodsauna's

Ook bij Equano vind je een groot aanbod aan infraroodsauna’s terug. Je kan kiezen uit grotere modellen voor meerdere personen, maar evengoed ook voor kleinere modellen, om gezellig met z’n tweetjes te kunnen ontspannen. Ook koppels kunnen dus gerust een infraroodsauna plaatsen.

Makkelijk te monteren

De sauna’s van Equano zijn bovendien makkelijk te monteren, en vervaardigd uit het beste materiaal. Alle sauna’s zijn gemaakt van voorgemonteerde panelen uit A-klasse hout, wat de levensduur ervan spectaculair verhoogt. Onze infrarood sauna’s zijn bovendien voorzien van een volglazen deur, veiligheidsglas, verchroomde scharnieren en uiteraard voldoende isolatie.

Sauna kopen bij Equano

Twijfel niet langer. Een sauna kopen doe je bij Equano! Wil je meer info over de verschillende modellen of over de prijzen van infraroodsauna’s. Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier!
 

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér