Menu Uw wellness specialist
Home » Verschillende soorten sauna's bij Equano

Verschillende soorten sauna's bij Equano

Bij een sauna denken we veelal spontaan aan een sauna die opwarmt met behulp van hete stenen. Waar we ons vaak niet van bewust zijn, is dat deze sauna eigenlijk een finse sauna is, en dat er nog een aantal andere soorten sauna's bestaan. Zo kan je bij Equano ook terecht voor infraroodsauna's en voor een Turkse Hamam.

De Finse sauna

De Finse sauna kennen we allemaal. Een Finse sauna is een houten cabine, die wordt opgewarmd met hete stenen. Stoom verkrijg je door water over de hete stenen te gieten. Een Finse sauna is goed voor de huid, en zorgt voor een betere doorbloeding.

Bij Equano hebben we een ruim aanbod aan Finse sauna's, die wij bij jou thuis komen plaatsen. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende modellen, zodat je steeds een sauna op jouw maat vindt.

Infraroodsauna

Daar waar een Finse sauna vooral goed is voor de huid, is een infraroodsauna vooral goed voor je spieren. De infraroodstraling werkt direct in op je spieren, waardoor die helemaal tot ontspanning komen. Een infraroodsauna is dan ook ideaal als je last hebt van spierpijn of van gewrichtspijn.

Het grote voordeel van een infraroodsauna, is dat je hier slechts weinig plaats voor nodig hebt. Bij Equano kan je terecht voor infraroodsauna's van verschillende merken, elk met hun eigen specifieke kenmerken.

Turkse Hamam

In een Turkse Hamam ligt de temperatuur iets lager dan is een Finse sauna, de temperatuur ligt er rond de 40 à 60 °C. De vochtigheid daarentegen ligt er wel heel hoog, die ligt zo rond de 98%. In een Turkse Hamam gaan de poriën van je huis open staan, zodat het vuil eruit kan. Na een bezoek aan een Turkse Hamam voelt je huis zacht en soepel aan.

Als je thuis ook van een Turkse Hamam wil genieten, dan moet je bij Equano wellness zijn. Onze stoomcabines van Ri-Jo combineren stoom met massage en aromatherapie.

Kom al onze sauna's ontdekken!

Wil je thuis ook kunnen genieten van een Finse sauna, van een infraroodsauna of van een Turkse Hamam? Kom dan gerust langs in onze toonzaal te Sint-Pauwels. Indien gewenst, kan je een aantal van onze sauna's zelfs even komen testen in onze testruimte.

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér