Menu Uw wellness specialist
Home » Gebruik van een stoomcabine

StoomcabineDe meeste stoomcabines worden gecombineerd met een douchefunctie. Dit is aan de ene kant natuurlijk heel aangenaam, maar aan de andere kant moet je wel rekening houden met enkele voorschriften.

Vooral met het gebruik van zeep moet je natuurlijk heel voorzichtig zijn. De zeep maakt de vloer van de cabine heel slipperig. Als gebruiker moet je dus heel voorzichtig zijn bij het verlaten van de stoomcabine. Ook kinderen letten best goed op in de stoomcabine. Laat kinderen nooit alleen in de stoomcabine gaan.

Vooraf voldoende drinken

Net zoals in een sauna, zal je ook in een stoomcabine veel zweten. Niet veel mensen weten dat je in een stoomcabine zelfs meer zweet dan in een sauna. Om dit zweetverlies op te vangen, is het belangrijk dat je vooraf genoeg drinkt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de hoeveelheid lichaamsvocht op peil blijft, door meer te drinken zal je ook meer gaan zweten, waardoor meer afvalstoffen uit je lichaam verwijderd worden. En daar draait het natuurlijk om in een stoomcabine.

Instellen van de temperatuur

Belangrijk bij het gebruik van een stoomcabine is natuurlijk ook het instellen van de temperatuur. Vooraf moet een stoomcabine goed opgewarmd worden, zoals een oven. Hoelang de stoomcabine moet opgewarmd worden, hangt af van de capaciteit en de grootte van de stoomcabine. 

De ideale temperatuur in een stoomcabine bedraagt 39 à 40 graden. Deze temperatuur is hoog genoeg om meteen flink te beginnen zweten. Anderzijds is deze temperatuur draaglijk genoeg om het een uurtje te kunnen volhouden. Sommige mannen vinden het wel eens stoer om een hogere temperatuur in te stellen. Let er op dat dit enerzijds je hart ertoe aanzet om harder te werken, aangezien het meer moeite moet doen om je lichaam af te koelen. Anderzijds zal een hogere temperatuur er niet voor zorgen dat je meer zweet. Een hogere temperatuur instellen is dus geen goed idee.

Muziek, geuren en kleuren

In een stoomcabine is het belangrijk dat je jezelf goed ontspant. Nu is de stoomcabine van nature uit al heel ontspannend, maar om het effect nog te vergroten kan je gebruik maken van enkele attributen. Zo heb je in sommige stoomcabines de mogelijkheid om muziek af te spelen via speciale waterdichte MP3-spelers. Ook kan je gebruik maken van een kleurlamp, voor kleurentherapie, en geuren, voor aromatherapie.
 

Zelf ook geïnteresseerd in een stoomcabine? Neem snel contact op met Equano voor professioneel advies, of vraag een vrijblijvende offerte.

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér