Menu Uw wellness specialist
Home » Douchen na de zonnebank, een goed idee?

Douchen na de zonnebank, een goed idee?

Het druilerige Belgische weertje doet vele mensen verlangen naar de zon. Je hoeft echter niet te wachten tot de zomer om een bruin kleurtje te krijgen. Door af en toe eens onder de zonnebank te kruipen krijg je het hele jaar door een mooi en gezond bruin kleurtje.

Maar net zoals bij andere wellness producten, zoals bijvoorbeeld de sauna, doen ook voor de zonnebank heel wat mythes de ronde. Sommige van deze mythes zijn uit de lucht gegrepen, terwijl anderen dan weer een grond van waarheid bevatten.

Douchen na de zonnebank

Een van de mythes die de ronde doen, is het feit dat je na een sessie onder de zonnebank niet onder de douche mag. Door je huid te schrobben in de douche, zou de bruine kleur die je hebt verkregen onder de zonnebank verdwijnen.

Maar dit is uiteraard niet waar. De bruine kleur die je krijgt van het zonnen onder de zonnebank ontstaat immers in de huid, en niet op de huid. Het is daarom onmogelijk om je bruine kleurtje er af te schrobben onder de douche.

Integendeel zelfs, indien je een douche na de zonnebank neemt, dan komt de bruine kleur zelfs nog meer tot zijn recht. De huid krijgt op die manier immers een bijkomende verzorging. Zorg er bovendien voor dat je een vochtregulerende crème aanbrengt op de huid.

Douchen voor de zonnebank

Wat je wel beter vermijdt, is een douche voor de zonnebank. Sommige mensen geloven dat een propere huid ervoor zal zorgen dat je sneller bruint. Maar in werkelijkheid moet je ten allen tijde vermijden dat je onder de zonnebank gaat met een vochtige huid.

Een zonnebank kopen bij Equano

Ben je zelf ook op zoek naar een zonnebank, om te plaatsen bij je thuis? Kijk dan zeker eens in het gamma van Equano, voor een mooie collectie kwalitatieve zonnebanken aan een scherpe prijs! Vraag meer informatie over onze zonnebanken, of vraag een gratis offerte aan!

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér