Menu Uw wellness specialist
Home » Zonnebank tips om veilig van je zonnebank te genieten

Zonnebank tips om veilig van je zonnebank te genieten

Zonnebank tips om veilig onder de zonnebank te gaan

Niets is zo leuk als het hebben van een mooie bruine kleur in de zomer. Een zonnebank is ideaal om die bruine kleur te krijgen, maar je moet wel oppassen bij het gebruik van een zonnebank. Overmatig en verkeerd gebruik zorgt voor een verhoogd risico op huidkanker. We geven je dan ook graag enkele tips mee voor een veilig gebruik van je zonnebank, zodat er geen verhoogd risico is op huidkanker.

Laat je huidtype bepalen

Wil je thuis genieten van een zonnebank? Laat dan eerst even je huidtype bepalen bij een dermatoloog. Niet elk type huid is immers geschikt voor elk type zonnebank. Door je huidtype te laten bepalen, weet je zeker dat je een zonnebank koopt die bij je huidtype past. Bovendien is het aan te raden om ook onder de zonnebank een zonnecrème te gebruiken die bij je huidtype past.

Ga niet te vaak onder de zonnebank

Te vaak onder de zonnebank duiken is absoluut niet goed voor je gezondheid. Vijf kuren van tien behandelingen per jaar is het absolute maximum, maar het is ook belangrijk om je kuur telkens langzaam op te bouwen. Zon dus met mate en hou rekening met de tekenen van je lichaam. Prikkelt je huid bijvoorbeeld, ga dan onder de zonnebank vandaan, ook al loopt de timer nog. Tot slot is het belangrijk om minstens 48 uur te laten tussen elke behandeling.

Nog enkele algemene zonnebank tips

We geven je tot slot nog enkele algemene zonnebank tips, zodat je veilig van je zonnebank kan genieten.

  • Gebruik steeds een zonnecrème die geschikt is voor gebruik onder de zonnebank.
  • Let op bij het gebruik van medicijnen, sommige medicijnen zorgen voor een overgevoeligheid aan UV-licht.
  • Draag onder de zonnebank een speciaal UV brilletje om je ogen te beschermen.
  • Onderhoud je zonnebank goed en kuis de zonnebankplaten steeds af na gebruik.

Met behulp van deze tips kan je met een gerust hart onder de zonnebank gaan. Heb je thuis nog geen zonnebank staan, kom dan eens een kijkje nemen in de Eqauno showroom te Sint-Pauwels. Wij hebben een zonnebank voor iedereen die graag een bruin kleurtje heeft.

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér