Menu Uw wellness specialist
Home » Veilig zonnen onder de zonnebank

Veilig zonnen onder de zonnebank

Voor we op vakantie gaan, trekken we vaak nog even naar de zonnebank, om al met een mooi bruin kleurtje op de vakantiebestemming te arriveren. Steeds meer mensen gaan naar de zonnebank, en we doen het ook vaker. Maar natuurlijk is zonnen onder de zonnebank niet zonder gevaar voor de huid. Lees dus zeker eerst volgende tips vooraleer je onder de zonnebank kruipt.

Veilig zonnen onder de zonnebank

Mensen met gevoelige huid

Sommige mensen hebben een huid die van nature uit al gevoeliger is voor zonnestralen. Vooral mensen onder de 18 jaar en mensen met een lichte huidskleur kunnen de zonnebank best vermijden. Over het algemeen geldt voor mensen die snel verbranden in de zon (mensen met huidtype 1, lichte huid, veel sproeten, ros of blond haar, blauwe ogen) ook best de zonnebank kunnen vermijden.

Heb je een huidziekte, of heb je iemand in de familie die aan huidkanker lijdt, dan kan je de zonnebank best vermijden. Dat wil niet zeggen dat je ook huidkanker zal krijgen, maar voorkomen is in dit geval het verstandigste.

Ook onder de zonnebank zelf hou je best rekening met een aantal regels. Draag steeds een zonnebril die je beschermt tegen de UV-stralen. Je ogen sluiten is niet voldoende.

Let op met cosmetica en geneesmiddelen

Vermijd ook bepaalde cosmetica, zoals parfum, deodorant, dagcreme en make-up. Het kan immers zijn dat de UV-stralen een allergische reactie veroorzaken, waardoor de creme of parfum vlekken achterlaat op de huid.

Ook bij gebruik van geneesmiddelen let je best goed op. Vraag aan de arts of het veilig is om te zonnen onder de zonnebank wanneer je bepaalde geneesmiddelen inneemt.

Hou rekening met duur en frequentie

Natuurlijk hou je ook rekening met de richtlijnen omtrent de duur en de frequentie van het zonnen onder de zonnebank. Blijf steeds uit de zon nadat je uit de zonnebank bent gestapt. Is het je eerste sessie, wacht dan zeker 48 uur om opnieuw onder de zonnebank te gaan. In andere gevallen blijf je best 24 uur weg van de zonnebank.

Belangrijk is om steeds met mate te zonnen. Teveel UV-stralen zijn nooit goed voor de huid, of ze nu van de zon of van de zonnebank komen.

© 2021 Equano - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 21 74 - info@equano.be
BE 0895.656.527 - privacy policy - cookie policy - veelgestelde vragen - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér